2.0-möte för utvecklarna, v0.1

För lite mer än en vecka sedan (2010-10-02/2:a oktober, 2010), hade utvecklarna i Basgruppen 2.0 ett möte för att diskutera ramverk/framework. Ett ramverk är i korta ordalag en samling funktioner och kod som gör livet lättare för de som senare kommer att utveckla vidare i systemet.

Idén är rätt enkel; Börja på den tuffaste nivån, använd de funktioner som redan finns i programmeringsspråket och försök göra andra funktioner och moduler som senare kommer att göra det enklare att utföra saker. Till slut har man jobbat tillräckligt länge på den svåra nivån så man kan lämna den och använda den lite enklare. Till slut har man kommit till en nivå som är hanterbar att underhålla för de som kan den svårare nivån och tillräckligt enkel att använda för den som vill nyttja den enklare nivån.

I första steget så måste man komma fram till avgörande saker som namn på ramverket (utan namn, hur vet man så om att den finns?). Under de få timmar som mötet hölls landade namnet på det extremt händiga högsta-nivå-namnet:

Mothership (Frameworkets översta instans)

För de nyfikna går det att läsa vad Mothership består av, om inte annat för att få koll på hur det är tänkt att systemet ska hållas ihop och fungera.

Med lite mer hjärnkastning hade gruppen pratat ihop en struktur för i stort sett hela ramverket och nästa steg i denna historia blir testning.

Om det är någon som vet med sig att de har ett vinnande namn till vårt nya moderskepp, skriv en kommentar så vi får veta om det!

Och så det viktigaste av allt, bilder:

This entry was posted in 2.0. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.