Inbjudan till HackSISsion – The Lord of the Kod: Fellowship of the fulhack

Jag gillar att koda, verkligen älskar det.
Jag säger inte att jag är bra på det eller att jag har de bästa av kodstandarder. Jag kommer nog inte vinna några priser för mitt kodande eller ens kunna få någon att använda mina system, men det är inte vad som räknas.
Det som räknas är att jag har kul när jag kodar.

Min historia börjar för ungefär fyra år sedan, när jag som en liten parvel stapplade in på IRC och hamnade i en kanal som heter #SIS, det som mötte mig där var en enkel fråga.
“Prosten: Gillar du att hålla på med web?”. Nyfiken som jag var så svarade jag med en osäker ton att ja, det gillar jag men jag är nog inte så bra på det.

Till min förvåning så fick jag ett glatt svar och blev inbjuden till att delta i en liten kodstuga. Tyvärr så blev det sig så att jag inte åkte dit, men den positiva inställningen och det synnerligen ovanliga bemötandet hänger fortfarande med mig än idag.

Se på mig nu, nu sitter jag som ordförande här och sträcker ut en hand till dig med en enkel fråga: “Gillar du att umgås med människor och utveckla saker?”

 

Helgen den 28:e februari till 2:a mars så kommer vi att hålla en stor helg i utvecklingens tecken där du är mer än välkommen att delta.
Vad kommer vi göra där kanske du undrar då?

JO! Vi kommer dels att sitta och knacka på diverse projekt, bland annat kommer vi att knacka på det nya betalsystem som ska upp för studentkåren, vi kommer att programmera egna projekt, försöka att få igång lite grupp-projekt och kanske till och med bygga något häftigt med Raspberry pi’s.
Vi kommer även ha lite föreläsningar, bland annat så kommer vi att lära ut hur man jobbar i GIT, vad PGP-nycklar är, hur man använder och skapar dem samt att vi kommer hålla i en liten signeringsfest.

Detta är ett smakprov av det vi kommer göra, mycket mer är på listan, men innehållet styrs såklart av de som är på plats.
Är det något speciellt du vill lära dig? Något projekt som verkar spännande som du vill vara en del av? Då är det bara att man säger till så kommer det såklart att ske!

Här kommer lite mer detaljerad information:
Var: Campus Gräsvik, Sal J1270 samt J1280, Karlskrona
När: 2014-02-28 klockan 18.30 till 2014-03-02 någon gång under dygnet
Pris: 0 :-, det är alltså helt gratis att vara med och delta!
Vem får komma: Detta event är öppet för alla, oavsett om du är medlem i Studentkåren eller ej.
Övrigt: Bra att ha med sig är en egen arbetsstation, vi undanber från Stationära datorer då dessa brukar ta lite för mycket plats, men whatever floats your boat.

Mat kommer vi att lösa löpande till självkostnadspris under helgen under mer eller mindre samlade former.

Är det så att du vill ha mer information?
Fånga oss då gärna på mailen genom sis[at]bthstudent.se
Eller på irc, irc.bthstudent.se i rummet #sis-afk

 

Jag hoppas på att få se dig där!

 

UPDATE: Schema och hålltider och annat bygger vi på http://pad.bthstudent.se/hacksission14

This entry was posted in SIS. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

One Trackback

  1. By Blekinge studentkår| HackSISsion on February 25, 2014 at 1:35 pm

    […] Följande text är hämtat från sis.bthstudent.se […]