Hackrapport – SIS på vift eller “vi gör KAOS”

I helgen begav sig tre av era ödmjuka men väl så älskade hjältar till Sveriges framsida för att bevista KAOS: Cold boot. Evenemangets fokus var att reda upp och tänka stort runt Halmstad studentkårs dataprylar – webbsidor, mailadresser och allt annat man kan tänka sig. Vi berättade om hur SIS jobbar och fungerar och hur det passar ihop med Blekinge studentkår. Vi hjälpte till med tänkandet så att säga, puttade åt rätt håll och letade information och fakta.

Under helgens lopp, lördag lunch till söndag lunch, hann vi också med att hacka på lite SIS-relaterat så klart.

Norrland petade på logstash och elasticsearch – loggar och dess hantering kan nog aldrig bli ett tomt ämne verkar det som. Vi får se om det blir något som sjösätts brett framöver helt enkelt.

Prosten å sin sida pysslade med att bygga vidare på IRC boten som ska ersätta och utöka funktionerna som idag bor i may-g, vi gillar may-g som tusan men ibland blir hon lite väl hjälpsam och svår att ha å göra med. Det finns en framtid tror vi. Mer anpassad för det som SIS behöver men också användbart för andra, det blir givetvis ett utökningsbart projekt av det här.

Jag, brother, å min sida la “lite” tid på att ersätta http://files.bthstudent.se – första steget är avklarat, alla filerna ligger numera på owncloud. Synd att de är inlåsta där just nu, men det kommer att röra på sig.

All in all var vi strax över tio personer som pysslade med olika saker, utöver oss tre hade Halmstad studentkår tre stycken på plats för diskussion och dokumentation av deras delar.

kaos

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.