Ibland kliar det i fingrarna…

… Jag tror ni vet precis vad jag menar. När någonting coolt visas och du bara vet att du måste leka med det.

Det är känslan som jag fick när Google presenterade Android L under gårdagens keynote på utvecklarkonferensen Google I/O.
Ett helt nytt designkoncept som de kallar för “Material Design” för att ge UIt ett härligare utseende och framförallt göra allting lättare att hantera rent visuellt.

Men vad gör man då om man som en Androidgalen tekniknörd inte är på konferensen och vill känna på det hela? JO! Man tjuter av glädje när de helt plötsligt presenterar att det kommer släppas en systemimage under nästkommande dag för Nexus 5 och Nexus 7.

Att installera imagen på mobilen är inte det lättaste, speciellt inte om man inte har arbetat i en kommandotolk innan, då man behöver använda sig utav verktyget ADB för att genomföra det hela (länkar längst ner i posten). Men bara man följer guiden så ska det gå utan några större problem.

Efter att ha installerat imagen på min telefon så tycktes jag ha fastnat i en så kallad “boot loop”, men det visade sig bara vara operativsystemet som behövde lite extra tid på sig att komma igång efter första installationen. Så bli inte avskräckta om det kan ta några minuter för den att komma igång.

När man sen loggar in så möts man av ett sånthäringa fint meddelande.
android_l_1

Sen när allting är igång så ser man (som på keynoten) att det har skett lite ändringar i användargränssnittet. Bland annat så har hem, bak och alternativknappen fått lite annat utseende.
android_l_2

Jag gjorde lite standardinstallationer av appar som jag dagligen använder (twitterappen krashar konstant, annars verkar det mesta fungera som det ska), vilket jag inte tog några bilder på.
I övrigt så flyter operativsystemet på fint, har inte mött på några större buggar än förutom twitterappen. Så nu blir det att prova Android L under några dagar för att se hur det känns.

Det blir allt att sätta tänderna i deras preview SDK också och prova att göra lite appar mot Android L, men mer om det i framtiden.

Tillslut den obligatoriska bilden på versionsnamn. Jag ska inte ljuga, det kan ligga ett och annat instagramfilter på bilden.
android_l_3

Så där är det, en liten snabbtitt på vad som har “hackats” idag, Android L har installerats på en Nexus 5.

Lev väl och ha en fortsatt härlig dag!

Signerat
Niclas “Prosten” Björner, Ordförande

SuperAmazingHiddenBonusLevel (Utlovade länkar)
[1] System Image för Android L
[2] Installationsinstruktioner

This entry was posted in AFK. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.