KårhusAppen äntligen här!

Nu är det klart, och vi i SiS kan berätta sanningen om den tillfälliga nedtiden på vissa av våra servrar igår och varför det inte syntes så många SiS-tröjor på Rotundan under kvällen.
Anledningen till nedtiden var inkoppling och konfigurering av ny utrustning och kårfrånvaron berodde på att systemen skulle trimmas in och fås att fungera smidigt medan PC-kassa användes.
Varför gjordes då allt detta, och varför skedde delar av arbetet under en kårkväll?
Jo, för nu kan SiS äntligen avtäcka och presentera Kårhus-Appen!

Då många uttryckt önskemål om att kunna betala med kort på kårpubarna har diskussioner om hur man smidigast ska implementera det hela, men då smartphones börjar bli allt vanligare ändrades spår och en app började utvecklas för ändamålet.
Grundfunktionen i appen är helt enkelt ett beställningsgränssnitt där man väljer vad man vill ha från baren, appen skickar beställningen till PC-kassa och pengar dras från telefonräkningen eller betalkort (precis som vanligt med andra ord). Jobbarna i baren kan se att en beställning gjorts, vad som har beställts och av vem (här utnyttjas både facebook och g+ för identifiering) och behöver bara hämta det beställda när personen kommer till baren.

Andra funktioner i appen är :

 • Automagiska in-checkningar; telefonens funktioner utnyttjas för att kunna gissa vad personen gör just nu och skickar automatiska incheckningar till bland annat facebook.
  Exempel är “XX capsar i/på $house”, “XX hänger i baren i/på $house”, “XX ramlar nerför trapporna till toaletterna på rotundan”.
 • Socialt nät; medhjälp av wifi och bluetooth känner appen av vilka personer (som också har appen) som befnner sig runt personen och ritar upp en “karta”.
  Via bland annat mikrofonen hos enheterna försöker appen gissa vilka det är användaren pratar med och fyller i detta som länkar mellan personerna på “kartan”.
  Kartan skickas sen till facebook och g+ efter kårkvällen. I version 2 av appen kommer antagligen realtidsuppdatering och autotaggning implementeras.
  (Kan vara bra att kunna se vilka man pratat med dagen efter t.ex.)
 • Sista beställningen-larm; När det närmar sig stägningsdags kan kvällens ansvarig skicka ut ett meddelande till alla med appen så de kan göra sista beställningen i lugn och ro, utan att behöva trängas i baren.
 • Automagisk sortering av “menyn”; Appen lär sig vad användaren ofta beställer och kommer flytta upp detta i menyn i appen för att skynda på beställningsprocessen.
 • Slumpbeställning; för den som vill testa något nytt kan även en slumpad beställning göras. Detta sker dock på egen risk.
 • Köpstoppsdetektering; utnyttjar tidigare beställningar i kombination med accelerometrarna i telefonen, mikrofonen och ev. nyligen skickade sms/statusuppdateringar för att avgöra berusningsgraden hos användaren.
  Är användaren “för berusad” ploppar en ruta upp på kassadatorerna med information om att personen är belagd med köpstopp.

Tilläggas kan att appen finns för både Android och iPhone. Nedladdning/mer info:

QR

This entry was posted in SIS, Skunkworks. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.