Ordningen återställd

Tjatja bloggen!
Egentligen skulle denna posten kommit redan igår, men det blev inte av. Det är mycket enklare att komma ihåg att skriva när saker ofunkar än när de faktiskt funkar igen.
Hursomhelst så är servern som håller i mejllistorna uppe och snurra som den ska igen, dock så fick den lite extra nedtid då vi passade på att flytta den från en virtualiseringshost till en annan när vi ändå höll på och mecka. Övriga maskiner, som inte direkt anses som kritiska, ska också vara igång som tidigare med två undantag.
Det första undantaget är maskinen där forumet huserar (jajjemen, det finns ett forum!) eftersom den vid uppstart takade cpu och spottade ut mejl vilket tyder på att något inte är helt som det ska.
Det andra undantaget är servern som agerar lagrinsmaskin då Owncloud började konstra innan patchandet så har beslut tagits för att leta efter en bättre lösning, alternativt att starta om owncloud helt från grunden. Eventuella filer som har lagrats finns fortfarande tillgängliga via molnetold istället för molnet.

Slutligen så pusslas det enligt uppgift på en irc-bouncer för dom som vill hålla koll på irc utan att behöva härja med ett skal, men det får Prosten berätta mer om.

This entry was posted in drift. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.