Hackrapport, sommarhack 2015

Så blev det alltså sommar 2015 och vårterminen tog slut. SIS är kanske inte bäst på att hålla sommarhacket ungefär samma tid varje år, bortsett från att hålla det under sommarmånaderna.

Vi inledde lite lugnt med allmänt hack och mys och sånt vid lunchtid på lördagen och under eftermiddagen lyssnade jag till ett skrap på ytan om salt stack mästerligt levererat av Norrland. Senare under eftermiddagen pratade Sikevux en stund om kryptering och signering i e-post med hjälp av PGP/GPG. Den sessionen var främst av workshop-karaktär där nycklar skapades och signerades kors och tvärt. Bra iniativ!

När det kommer till att faktiskt göra något produktivt för egen del så handlade det främst om att putta lite på småsaker för Halmstad studentkårs utskott KAOS, lite av en systerförening till SIS brukar vi säga. Utöver mig själv så dök såväl Blondie som Mykoplasma upp från deras håll och deltog i sommarhacket. Deras nyinköpta datorer fick grundinstallationen gjorde för de program som behöver finnas när de ska börja användas. Allt från Thunderbird för e-post till Filemaker för medlemssystemet.

På kvällen lånade vi grillen av Sexistenz (tack tack!) och fick till en skön avslutning på gräset vid vattnet, kött och grönsaker hittade sin plats över eld och sedan ned för våra strupar. När kvällen blev mörkare plockade vi undan våra saker och fortsatte med allmänt hackande i kårhusets konferensrum in på småtimmarna.

Jag skrev en liten PHP-snurra som använder GleSYS PHP API för att uppdatera lösenordet för en persons e-post-konto. Tyvärr är det så pass knasigt skeppat att användare i GleSYS maillösning inte själva kan byta sitt lösenord. APIt har dock möjlighet till det så hack hack så hade jag löst det problemet. En första väldigt enkel version utan något som helst ögongodis blev helgens resultat, AGPL så klart.

All in all så var det en väldans trevlig lördag. Det gör vi igen!

This entry was posted in SIS, Skunkworks and tagged . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.