Drift

Lite snabbt om Drift

Drift är basgruppen som ansvarar för att underhålla och drifta den IT-miljö som huseras under studentkåren.
Det kan vara allt från att patcha/uppdatera servrar (vilket görs den tredje tisdagen varje månad), konfigurera olika tjänster som webbserver, databas, backupsystem eller så enkelt som att hjälpa kårexpeditionerna med att lägga till en ny artikel i kassasystemet.

Drift finns dels för att kunna tillhandahålla en stabil servermiljö för de sidor/tjänster/system vi hostar och utvecklarna behöver för att jobba med just dessa, men även för att kunna ge viss support åt personal och slutanvändare av systemen.

Lite mer om Drift

Drift består av människor med intresse att utveckla, testa, och lära sig nya såväl som gamla system.

I Drift finns det flertalet linux-servrar, några windows-servrar, ett antal klienter och ett par skrivare som behöver ses över med jämna mellanrum – det är ett viktigt arbete för att studentkåren och dess underliggande sektioner ska kunna fungera felfritt.

Detta låter som världens fräckaste grej

Det är det!
Drift söker ständigt nytt folk med vilja att slita lite, lära sig nytt, eller kanske tillochmed lära ut!
Var inte rädd att höra av dig/hjälpa till, även om det bara gäller någon enstaka timme i veckan, eller om du bara vill jobba med någon enstaka pryl inom Drift.

Kontakt

Om du trots ovanstående text har funderingar eller frågor till Drift, så räds inte att kontakta oss via IRC eller E-post.

IRC: #sis-drift @ irc.bsnet.se
E-post: sis-drift@bthstudent.se