Basgrupper

En basgrupp instiftas av Äldsterådet och tilldelas ett mer eller mindre specifikt uppdrag. En basgrupp har en basgruppsansvarig som också sitter i Äldsterådet. Då Äldsterådet utses per verksamhetsår av Kårfullmäktige införs här en tröghet i personomsättningen och SIS kan inte expandera sin verksamhet mer än vad man har personresurser till. En säkerhetslösning där SIS inte kan ta på sig mer uppdrag än sektionen kan utföra. Av samma anledning är det en rekommendation att en person inte är basgruppsansvarig i mer än en basgrupp i taget, risken att fokus hamnar mer på den ena än den andra basgruppen ska undvikas till varje pris.


När vi väl har basgrupper med uppdrag och ansvariga för basgrupperna så kan de sätta igång och jobba inom sina områden. Styrelseskicken, arbetsmetoder och regleringar kan skilja sig mellan basgrupperna, detta är naturligt och en viktig ingrediens för att träna personer i olika processer. Vissa basgrupper har en mer kontinuerlig uppgift (ex. basgruppen “Drift” som tar hand om att fysiska saker faktiskt fungerar) medan andra kan tillåtas vara mer visionära och endast leverera idéer och specifikationer lång tid innan de levererar något som organisationen faktiskt kan använda.


Varje fråga som hanteras av SIS har alltså en logisk hemvist i en basgrupp, det är basgruppernas uppgift att vara tydliga med vilka saker som hamnar var. Äldsterådet är alltså den synkroniserade delen mellan basgrupperna som ser till att alla gör det man ska och håller därmed i avstämningar och kontroller, de ska inte pilla på det faktiska arbetet inom en basgrupp utan bara hålla sig till den övergripande organisationen. Varje basgrupp ska presentera sig och sina kontaktvägar här på sis.bthstudent.se, ett logiskt ställe att hitta information om sektionens alla delar på ett enda ställe. Enklare kan det knappast bli.

Dev

Dev är basgruppen som utvecklar applikationer, tjänster och hemsidor.

Om du har intresse av att utveckla och vill vara med i ett projekt så kom in till AFK på torsdagar kl 17:30 eller prenumerera till sis-dev@bthstudent.se för mer information om de olika projekten. Andra sätt att komma i kontakt med basgruppen är att ansluta till #dev kanalen på Discord.

Har du en idé till något som du tycker att studentkåren skulle ha så är du välkommen att maila till sis-dev@bthstudent.se.

Drift

Drift är basgruppen som ansvarar för att underhålla och drifta den IT-miljö som huseras under studentkåren. Det kan vara allt från att patcha/uppdatera servrar (vilket görs den tredje tisdagen varje månad), konfigurera olika tjänster som webbserver, databas, backupsystem eller så enkelt som att hjälpa kårexpeditionerna med att lägga till en ny artikel i kassasystemet.


Drift finns dels för att kunna tillhandahålla en stabil servermiljö för de sidor/tjänster/system vi hostar och utvecklarna behöver för att jobba med just dessa, men även för att kunna ge viss support åt personal och slutanvändare av systemen.


Drift består av människor med intresse att utveckla, testa, och lära sig nya såväl som gamla system.
I Drift finns det flertalet linux-servrar, några windows-servrar, ett antal klienter och ett par skrivare som behöver ses över med jämna mellanrum – det är ett viktigt arbete för att studentkåren och dess underliggande sektioner ska kunna fungera felfritt.


Detta låter som världens fräckaste grej
Det är det!
Drift söker ständigt nytt folk med vilja att slita lite, lära sig nytt, eller kanske tillochmed lära ut!
Var inte rädd att höra av dig/hjälpa till, även om det bara gäller någon enstaka timme i veckan, eller om du bara vill jobba med någon enstaka pryl inom Drift.


Kontakt
Om du trots ovanstående text har funderingar eller frågor till Drift, så räds inte att kontakta oss via IRC eller E-post.
IRC: #sis-drift @ irc.bsnet.se
E-post: sis-drift@bthstudent.se

AFK

Basgruppen AFK håller i sociala evenemang som arrangeras av SIS. AFK är också ett hackerspace dit man kan komma och göra projekt av olika slag. Det är den sociala delen av SIS och AFK är också sektionens lokal som ligger på kårhusets norra gavel. Hit kan man komma för att arbeta med allt ifrån programmering till att koppla ihop kretsar.
I lokalen finns stora mängder datorer, sladdar och diverse elektronik som har donerats eller köpts in. Exempel på detta är Arduino-kits som vi har fått donerat av Projektkoll AB via Laeffe. Se övriga donationer på Hall of Fame.


Öppettider:
Torsdagar 17.30 - 20.00
Övriga öppettider markeras med skylten och skrivs ut på facebook, IRC #sis-afk och Discord kanalen #afk. Detta gäller alla terminer med undantag för tentamensperioder, sommaruppehåll och vinteruppehåll. Vill du vara med i basgruppen AFK? Kom gärna in och prata med oss när vi har öppet eller skriv till oss på IRC #sis-afk.